Ο σέφ και η ομάδα

Λευτέρης Λαζάρου

Ο σεφ

Ο Λευτέρης Λαζάρου είναι γνωστός Έλληνας αρχιμάγειρας και ο πρώτος Έλληνας σεφ που βραβεύτηκε με αστέρι Michelin. Ειδικεύεται στην μοντέρνα ελληνική κουζίνα, και συγκεκριμένα στα θαλασσινά, σήμα κατατεθέν της Ελλάδας, ενώ θεωρείται ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους και βραβευμένους Έλληνες μάγειρες. Ο Λευτέρης Λαζάρου γεννήθηκε στον Πειραιά και απο πολύ μικρός αποφάσισε να ακολουθήσει το δρόμο της μαγειρικής. Έχει ταξιδέψει και έχει εργαστεί σε πολλές διαφορετικές χώρες όπου και μυήθηκε την εθνική τους κουζίνα. Το σημείο καμπής της καριέρας του ήταν ο χρόνος που αφιέρωσε σε βάρκες μαγειρεύοντας για ανθρώπους διαφορετικών πολιτισμών, καταφέρνοντας να ταιριάξει την ελληνική κουζίνα στις ιδιαίτερες διατροφικές συνήθειες και γεύσεις τους. Ο Λευτέρης Λαζάρου δημιούργησε για πρώτη φορά στην Ελλάδα καινοτόμα πιάτα θαλασσινών. Κατά τα τελευταία χρόνια επισκέφθηκε την Αργεντινή, την Ιαπωνία, τις Η.Π.Α., καθώς και πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για να συμβάλει στην προώθηση της ελληνικής κουζίνας. Στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής δίδαξε την ελληνική κουζίνα στο Culinary Institute of America (CIA). Το 2002 ο Λευτέρης Λαζάρου και το εστιατόριο του βραβεύτηκαν με ένα αστέρι Michelin, το πιο υψηλού κύρους βραβείο μαγειρικής.

Γνωρίστε την ομάδα μας
Ο σεφ

Λευτέρης Λαζάρου

daria Ιδιοκτήτης και διαχειριστής έργου

Daria Ponomareva

owner Ιδιοκτήτης

Μάριος Μεσημέρης